καλή χρονιά

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

οι μαθητές αρθρογραφούν


Ο Πύρρος Δήμας στο 1ο Δημοτικό σχολείο Τριανδρίας  

          

     Πριν λίγες μέρες ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο  Τριανδρίας.Μόλις μπήκε στην αυλή του σχολείου όλα τα παιδιά άρχισαν να τον ζητωκραυγάζουν και να κουνάνε χαρούμενα, κλαδιά ελιάς που τους είχαν μοιράσει.Λίγο αργότερα ανεβαίνοντας τα σκαλιά δυο παιδιά τον στεφάνωσαν με ένα στεφάνι ελιάς.
      Στη συνέχεια, μετά από αυτό το τιμητικό καλωσόρισμα,η κυρία Διευθύντρια τον οδήγησε μέσα στο σχολείο.Εκεί του έδωσε μια πλακέτα.Αργότερα παίχτηκε ένα video που έδειχνε τον Πύρρο Δήμα στους Ολυμπιακούς αγώνες.Όλα τα παιδιά το παρακολούθησαν με ενθουσιασμό.Μετά από λίγο μίλησε στα παιδιά για τον εαυτό του.Τους είπε ότι έχει τέσσερα παιδιά και πως το πρώτο χρυσό μετάλλιο το πήρε το 1992 στη Βαρκελώνη και το χάλκινο  το 2004 στην Αθήνα.Στη συνέχεια πρόθυμος δέχτηκε ερωτήσεις από τα παιδιά.Τους είπε πως όποιο άθλημα και αν είχε δοκιμάσει πιο πολύ απ' όλα του άρεσε η άρση βαρών και πως αν του δινόταν η ευκαιρία να επιλέξει πάλι ένα άθλημα, χωρίς αμφιβολία θα ξαναδιάλεγε την άρση βαρών.



       Ο κ. Δήμας όμως αυτό που τόνισε περισσότερο ήταν ότι,ό,τι κατάφερε το κατάφερε με πολλή προσπάθεια και πως και τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο για να πετύχουν ό,τι κάνουν.
       Στο τέλος ο Πύρρος Δήμας με χαρά υπέγραψε σε κάποια παιδιά τα φανελάκια τους και σε άλλα αυτόγραφα με τη φωτογραφία του.Επίσης δίπλα του υπήρχαν δυο μπάρες. Η μια ήταν παιδική και η άλλη ήταν για μεγάλους.Ζύγιζε πάνω από τριακόσια κιλά.
      Όλα τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα.Ένιωσαν πολύ περήφανα που ο Πύρρος Δήμας είχε τιμήσει με την παρουσία του το σχολείο τους.
      Έτσι τελείωσε αυτή η επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Τριανδρίας και όλοι θα τη θυμούνται με χαρά.

Κωνσταντίνα


     Σήμερα το 1ο Δημοτικό σχολείο Τριανδρίας επισκέφτηκε ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.
     Το καλωσόρισμά του ήταν πολύ συγκινητικό.Τα παιδιά της έκτης τάξης τον στεφάνωσαν με στεφάνι από ελιά και καθώς έμπαινε στο κτίριο τα παιδιά του σχολείου σήκωσαν τα χέρια ψηλά κουνώντας κλαδιά ελιάς και φωνάζοντας <<Πύρρος Δήμας>>
     Κατευθύνθηκε προς την αίθουσα και τότε η διευθύντρια του σχολείου του έδωσε μια πλακέτα.
Αμέσως μετά ένα video με στιγμιότυπα από την καριέρα του παίχτηκε και έκανε τα βλέμματα των παιδιών να αφοσιωθούν σε αυτό.Το video έδειχνε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.Και όταν αυτό τελείωσε άρχισε να μιλάει για τον εαυτό του.
     Είπε ότι μικρός ήταν πολύ καλός και στο ποδόσφαιρο επειδή ήταν πολύ δυνατός.Στα 7,5 του χρόνια ξεκίνησε την άρση βαρών.Κάθονταν στο γυμναστήριο με τις ώρες για να βλέπει πώς κάνουν προπόνηση οι άντρες.Το 1992 στη Βαρκελώνη που δεν ήταν πολύ γνωστός σε μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου απάντησε ότι θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.Τελικά ό,τι είπε έγινε.Σταμάτησε την καριέρα του το 2004 στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Ηταν σε ηλικία 33 χρονών και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.Έχει τέσσερα παιδιά τα οποία ασχολούνται με το στίβο.Σε μια ερώτηση η απάντησή του ήταν:<<Δεν διαλέγεις τον πρωταθλητισμό,ο πρωταθλητισμός σε διαλέγει.Και εμένα ο πρωταθλητισμός με διάλεξε.>>
     Αργότερα άρχισε να υπογράφει αυτόγραφα και να βγαίνει φωτογραφίες με κάποια παιδιά.
 Αυτή τη μέρα πιστεύω πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά γιατί ήταν μια διαφορετική μέρα.

Μαρία
   
  Εντυπώσεις από την Αθήνα

        Προχθές επισκέφτηκα την Αθήνα  για ένα τριήμερο ώστε να καταγράψω την υπέροχη και φανταστική  μας πρωτεύουσα.Σε αυτό το άρθρο θα σας περιγράψω τα πιο γνωστα κτίρια και μνημεία της Αθήνας.
        Την επόμενη μέρα μετά το ταξίδι μου επισκέφτηκα όπως είναι φυσικό τον Εθνικό κήπο,τη Βουλή,το Σύνταγμα και πιο μετά το Μετρό και την Ακρόπολη.
         Στον Εθνικό κήπο λοιπόν έβλεπες ένα ρολόι φτιαγμένο από μάρμαρο που έδειχνε την ώρα με τη βοήθεια του ήλιου.Γύρω γύρω το περιτριγύριζαν πέτρες.Πίσω τους υψωνόταν τυλιγμένες μουκαμβίλιες σε ροζ χρώματα.Λίγο πιο μπροστά υάκινθοι σε άσπρες πανέμορφες αποχρώσεις.Πιο μετά φοίνικες υψωνόντουσαν και σου έκρυβαν τον ήλιο.Προχωρούσα ώσπου μια μυρωδιά μανταρινιού διαπέρασε τη μύτη μου.Κοίταξα γύρω μου παντού μανταρινιές και πορτοκαλιές φορτωμένες από μανταρίνια και πορτοκάλια.Πιο πέρα γινόταν μια ανανέωση του κήπου και δεν μπορούσα να περάσω.Δεν πειράζει.Βγήκα από τον κήπο  και πήγα στη Βουλή.
        Διάφορα περιστέρια με πριτριγύριζαν επειδή νόμιζαν πως θα τους έδινα τροφή.Γέλασα και χωρίς να τα δώσω σημασία προχώρησα.Μπροστά μου τσολιάδες βρισκόντουσαν σε παράταξη.Άρχισαν να χτυπούν τα τσαρούχια τους κάτω.Ο θόρυβος ήταν απαίσιος.Εκείνη τη στιγμή μια μεγάλη σκιά μου έκρυψε τον ήλιο.Ήταν το επιβλητικό κτίριο της Βουλής.Το παρατηρούσα για ώρες.Αργότερα κατευθύνθηκα στην  πλατεία Συντάγματος.
        Εκεί ένα συντριβάνι ανάβλυζε δροσερό νερό.Μανταρινιές και πορτοκαλιές ήταν γύρω από το συντριβάνι.Πολύς κόσμος καθόταν στα παγκάκια και διάβαζε βιβλία.Τα παιδιά έτρεχαν ανάμεσα στα καρποφόρα δέντρα.
        Μετά με το Μετρό πήγα στην Ακρόπολη.Μπήκα μέσα.Ήταν πανέμορφα!Οι κίονες σε δωρικό ρυθμό ήταν επίσης υπέροχοι.Έκανα τον γύρο.Ήταν φανταστικά!Όπως και η θέα!
       Χάρηκα πολύ που επισκέφτηκα την Αθήνα και ελπίζω να καταλάβετε τη χαρά μου.

  Ελισάβετ
     
        .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου